Kuhanje tjestenine je zaista jednostavan proces, pa čak i oni koji nisu vješti u kuhinji, uz malo truda, mogu napraviti sjajna jela. Uvjerit ćete se u to nakon što isprobate recept za Finu tjesteninu.
Sastojci:
160 g rigatoni paste
300 g pilećeg filea
1 mrkva
30 g korijena celera
½ stabljike mladog luka
2 češnja bijelog luka
½ chili papričice
50 g kiselog luka
20 ml soja sosa
50 ml slatkoljutog sosa
50 ml pilećeg temeljca
30 g parmezana
50 g putera
mješavina začina
ulje
so
Za početak skuhajte rigatone u dosta posoljene vode al dente. Dok kuhate pastu u šerpi, u većoj tavi pripremite ostatak jela.
Na ulju prepržite trakice pilećeg filea, pa kada meso porumeni dodajte mrkvu i celer također narezane na trakice. Poslije par minuta, dodajte mladi luk, bijeli luk i chili papričicu i nastavite s prženjem. Zatim, dodajte kiseli luk i mješavinu začina i pržite par minuta.
Tada ulijte soja sos, slatkoljuti sos i pileći temeljac. Sve dobro izmiješajte, pa dodajte skuhane rigatone i krčkajte 4-5 minuta da pasta što bolje upije sokove i arome. Ugasite vatru i u sve ubacite narendani parmezan i kocku putera.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.