Neko je izmislio da se jufka može gužvati, što vam dodatno olakšava posao pravljenja pite, pa se ne morate zamarati pretjeranim slaganjem, uvijanjem i sl. Gužvara na kraju dobije visoke ocijene za kvalitet!
Sastojci:
600 g krompira
1 ljubičasti luk
500 g mladog sira
100 ml jogurta
100 g milerama
50 ml ulja
3 jaja
biber
so
400 g jufke za pitu
Umutite jaja, pa im dodajte jogurt i mileram. Sve dobro izmiješajte, pa ubacite mladi sir i nastavite miješati. Dodajte i ljubičasti luk sitno nasjeckan.
Krompir izrendajte, pa ga umiješajte u smjesu. Posolite i pobiberite po želji. Prerporuka je da budete slobodni sa biberom. Na kraju, ulijte ulje i sve još jednom dobro izmiješajte.
Tepsiju ili vatrostalnu zdjelu pouljite, a listove jufke jedan po jedan gužvajte i umačite u zdjelu sa smjesom. Sa listovima grabite i nadjev i slažite u tepsiju. Jedan pored drugog dok ne popunite tepsiju. Ostatak smjese prelijte preko pite i stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni. Gužvaru pecite oko 40 minuta.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.