Tjestenina može u sve i može sa svim. Sve su popularnije pasta salate, gdje uz povrće i meso, odlično ide i neka tjestenina.
Sastojci:
300 g pilećeg filea
100 g fusilli paste
3-4 kriške kukuruznog bageta
150 g zelene salate
1 krastavac
1 mladi luk
30 g parmezana
ulje
mješavina začina
mljevena crvena paprika
so
dresing:
50 ml jogurta
100 g majoneze
1 kašika senfa
svježi peršun
20 g inćuna
so
maslinovo ulje
U većoj zdjeli pomiješajte rukom nacjepkanu salatu, kolutiće krastavca i trakice mladog luka, i ostavite sa strane.
U većoj šerpi zakuhajte 1 litar vode, pa kada proključa, posolite je i stavite pastu da se kuha oko 10-12 minuta.
Za to vrijeme u tavi, na ulju, prepržite pileći file izrezan na jednake šnicle koje ste prethodno posuli mješavinom začina. Meso pržiti oko 4-5 minuta sa obje strane, pa ga izvadite na tanjir. U istoj tavi prepržite kriške bageta, koje je potrebno posuti mljevenom crvenom paprikom.
Kako biste dobili vanserijsku salatu, pripremite i vrlo jednostavan dresing. U većoj zdjeli pomiješajte jogurt, majonezu i senf. Zatim, dodajte sitno nasjeckan svježi peršun, inćune, te so i maslinovo ulje. Sve dobro izmiješajte.
Na kraju vam ostane, samo da sve namirnice spojite u super ukusnu salatu i uživate.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.