23.5.2023. 16:40
0
Bratstvo i jedinstvo
Bratstvo i jedinstvo asocira na spoj manje različitih stvari u jednu dobru, pa tako i ovo jelo je zapravo kombinacija različitih namirnica koje u konačnici tvore jedno savršeno jelo.
Sastojci:

300 g pilećeg filea
½ crvene paprike
½ paprike babure
1 luk
½ stabljike mladog luka
1 paradajza
ulje
svježi peršun
so
biber

preljev:
150 g žutog sira
200 ml mlijeka
50 ml pavlake
biber
so

podloga od krompira:
500 g krompira
so
crvena paprika
bijeli luk u prahu
ruzmarin
ulje

U većoj tavi na ulju prepržite sitnije nasjeckan luk, pa kada porumeni dodajte kockice piletine. Poslije par minuta, dodajte i na kockice isjeckanu papriku i nastavite pržiti 5-7 minuta. Tada dodajte mladi luk, kockice svježeg paradajza i sitno nasjeckan peršun. Posolite i pobiberite po želji i dinstajte još par minuta, pa skinite s vatre.

Krompir narežite na manje kocke, pa ga pospite mljevenom crvenom paprikom, bijelim lukom u prahu i origanom. Posolite i pobiberite po želji, te prelijte uljem i dobro izmiješajte. Prebacite u tepsiju i stavite peći na 200 stepeni 15 minuta.

Tepsiju izvadite iz rerne, pa po krompiru rasporedite piletinu s povrćem. U posebnoj zdjeli pomiješajte pavlaku, mlijeko i narendani žuti sir (gouda, edamer i sl.), pa sa tom smjesom prelijte sve. Jelo vratite u rernu i pecite još 20 minuta, ali na 180 stepeni.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.