8.6.2023. 15:51
0
Junetina na zalogaje
Kada u jelu imate mekano i sočno meso, onda je pola posla već obavljeno. Drugi dio će obaviti začini i malo ljubavi.
Sastojci:

300 g junetine (od buta)
100 g šampinjona
1 paradajz
1 luk
½ zelene paprike
½ paprike babure
1 kašika meda
1 kašika aceto balsamica
400 ml goveđeg temeljca
ulje
svježi peršun
biber
mjevašina začina
so

prilog:
200 g riže
voda
so

U većoj tavi na ulju prepržite na ploške izrezan luk. Nakon što porumeni, dodajte trakice junetine, a potom i kolutiće paprike. Dodajte biber, so i mješavinu začina, pa dinstajte 5-6 minuta.

Zatim dodajte šampinjone, krupno izrezan paradajz i sitno nasjeckan svježi peršun, te nastavite dinstati par minuta.

Na kraju, dodajte med, aceto balsamico i goveđi temeljac, smanjite vatru i pustite da krčka dok tečnost gotovo ne ispari u potpunosti.

U posebnoj šerpi u dosta vode skuhajte rižu i poslužite kao prilog.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.