Različite namirnice osim drugačijih okusa i mirisa, donose i različite boje u vaš tanjir. Navodno, što više lijepih boja u tanjiru vaše će jelo učiniti ukusnijim i privlačnijim.
Sastojci:
250 g pilećeg filea
160 g tricolore fusilli paste
150 g komorača
1 luk
½ zelene paprike
1 tikvica
1 paradajz
1 mrkva
20 g parmezana
200 ml vrhnja za kuhanje
20 g žutog sira (gouda, edamer, trapist i sl.)
ulje
so
mješavina začina
svježi peršun
U većoj tavi na ulju prepržite ploškice luka, pa kada porumene dodajte piletinu izrezanu na kockice. Prepržite i nju par minuta, pa dodajte trakice komorača i kockice zelene paprike.
Dinstajte sve par minuta, pa dodajte kolutiće tikvice i kockice paradajza, te sitno narendanu mrkvu. Sve dobro izmiješajte, pa dodajte narendani parmezan, te so i mješavinu začina. Nakon par minuta, ulijte vrhnje za kuhanje i dodajte narendani žuti sir. Pred kraj, u sve umiješajte sitno nasjeckan svježi peršun i skinite s vatre.
Piletinu s povrćem u sosu poslužite uz šarenu pastu.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.