10.10.2018. 13:55
0
"Meni senzacija ne treba, trudim se da to što napravim bude jako i moćno"
Za Source.ba govorio je Milomir Kovačević Strašni, sarajevski foto-hroničar koji je svjedočio dubokim društvenim promjenama, od raspada jednog sistema, života u opkoljenom Sarajevu pa do životnih priča Sarajlija u Parizu.

Razgovarali smo i o fotografiji kao mediju, šta znači biti fotograf u opkoljenom gradu,...

Također, govorio je i o tome kako izbjeći senzacionalistički pristup dešavanjima, da li je za fotografiju potreban samo dobar fotoaparat.

Milomir Kovačević Strašni fotograviše više od četrdeset godina, a za svoja postignuća u Francuskoj je proglašen Vitezom sa zaslugama za fotografski rad, te je i dobitnik Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva. 


Novinar: Lejla Trle
Kamera i montaža: Almir Biber

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.