14.2.2019. 18:04
1
"To su žene lavice, a tvoje je sve što daš"
Neki žele biti viđeni ne da bi postali popularni ili da bi pokazali svoju superiornost, već da bi to iskoristili za neke više i humanije ciljeve.

Jedan dio njih su i žene, nezaposlene, penzionerke, kao i one koje su u borbama sa opakim bolestime dobile bitku za život. 

Njihov cilj je da budu viđene da bi plasirali produkte svoje kreativnosti i rada, najčešće, kao jedinog izvora prihoda.

Za ove žene, bazari su skoro pa jedino mjesto gdje se mogu plasirati ručni radovi, proizvodi od meda, slastice koje nastaju s puno ljubavi, ali i uz puno nade da se rad i trud isplate. 

Ručni radovi koji se pojavljuju na našim bazarima najčešće su nastali kao produkt kreativnosti, ali i želje da se nešto zaradi i doprinese ličnom budžetu ili da se učestvuje u jednoj od brojnih humanitarnih akcija.

Danas smo posjetili jedan od takvih bazara, Miks bazar koji okuplja članice Udruženja "Naš koncept" osnovan s ciljem pomoći i potpore u procesu samozapošljavanja, nezaposlenima koji se bave izradom zanatsko-umjetničkih rukotvorina.

Jedan dio bazara koji će biti otvoren do 15. februara u Sarajevu (zgrada Unitica) posvećen je i humanitarnim aktivnostima.

Posjetioci će moći kupiti rukotvorine od čije prodaje sredstva idu humanitarne svrhe.


Nešto više o samom bazaru, šta se sve može pronaći i zbog čega su oni bitni za sve one koji žele dodatno zaraditi ili kojima je ovaj vid prodaje jedini izvor prihoda, pogledajte u priloženom videu.




Novina: Lejla Trle
Kamerman i montažer: Almir Biber 

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.