28.5.2019. 13:14
8
"Više nisam mogla izdržati. Prodavali su imena civilnih žrtava rata, od pet do sedam hiljada KM. Ko je želio pomoć Unije morao je plaćati i za najobičniji paket"
Tokom obilježavanja 27 godina od masakra počinjen 27. maja 1992. godine u sarajevskoj ulici Ferhadija, dok su ljudi čekali u redu za hljeb, desio se incident nakon što predstavnica Udruženja civilnih žrtava rata Kantona Sarajevo Senita Imamović nije dopustila obraćanje predsjednice Unije civilnih žrtava rata Senide Karović.

Tim povodom razgovarali smo sa Senitom Imamović, predsjednicom Udruženja civilnih žrtava rata Kantona Sarajevo.

U nastavku poslušajte šta nam je Imamović rekla, zbog čega je na takav način reagovala te na koje probleme je željela skrenuti pažnju.

Ovim incidentom otvorila su se mnoga pitanja u vezi sa problemima sa kojima se susreću civilne žrtve rata. 

Cijeli intervju sa Senitom Imamović moći ćete pgledati sutra.

U interviju smo razgovarali i o tome zbog čega krivi Uniju civilnih žrtava rata za izgubljenu presudu protiv Republike Srpske, kao i o problemu zapošljavanja ove populacije, na koji način se ona zloupotrebljava, te o uplitanju političkih stranaka u cijelu priču.





Novinar: Lejla Trle
Kamerman i montažer: Almir Biber

 
8
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.