30.10.2019. 11:15
0
"Misle da je ovo neka islamska zemlja, a kad dođu pitaju - gdje su ti Bošnjaci muslimani. Nezakonito dolaze strani vodiči i govore o našem gradu"
Federacija Bosne i Hercegovine bilježi rast turističkih posjeta, kao i noćenja, a naročito grad Sarajevo.

O tome šta turiste najviše privlači u Sarajevu, šta hvale, šta kude, a šta im je najinteresantnije razgovarali smo sa Adnanom Vlajčićem, dugogodišnjim turističkim radnikom.

Također, razgovarali smo o problemima sa kojima se susreću turistički radnici u Kantonu Sarajevo, ali i u cijeloj BiH, kao i o projektu "Mali ambasadori", koji je pokrenula turistička zajednica "Insider", u cilju edukacije mlađih naraštaja.

Osim toga, Adnana smo pitali da nam objasni i problematiku tzv. "stranih" vodiča, koliko je ta pojava česta, na koji način može naštetiti turističkoj ponudi.


Novinar: Lejla Trle
Kamerman i montažer: Almir Biber

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.