16.4.2020. 13:05
1
Sarajevo, divno mjesto: Je li nas zatvorenost u domovima ičemu naučila, da manje bacamo smeća ili smo ostali isti
Čini se kao da su mnogi u ovom danima pandemije osvijestili važnost prirodnih ljepota, više se cijene šetnje parkom, željni smo mora, izletišta, planina.

Ipak, ne mali broj puta mediji, pojedinci pa i organizacije upozoravale su na globalni problem koji  nažalost nije zaobišao ni građane Sarajeva, na problem zvani nemaran odnos prema okolini i neumorno odlaganje smeća tamo gdje mu nije mjesto.

Rijeke, parkovi, izletišta sve više su zatrpana smećem, od limenki, boca, kesa, papira, do guma, dijelova automobila, građevinskog otpada.

Ljudi zaduženi za gradsku čistoću ovih dana imaju možda nešto olakšan pristup parkovima,trgovima, šetnicama, s obzirom na smanjenu cirkulaciju građana što se može primijetiti na onim "udarnim"dijelovima grada koji uglavnom izgledaju uredno i pristojno. 

Ovih dana obratili smo malo više pažnju na "ćoškove" naših parkova, korita Miljacke, da uočimo da li je bar količina odloženog smeća od nemarnih sugrađana u imalo manjem obimu.

Šta smo to zatekli pogledajte u kadrovima iz priloženog videa.
 

Kamerman i montažer: Izet Tahirbegović
Novinar: Lejla Trle

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.