12.2.2016. 15:37
0
Trikovi koji će vizuelno produžiti vaše noge
Oduvijek se zavidjeli djevojkama s dugim nogama kojima sve dobro stoji? Više ne morate očajavati jer će vam ovi trikovi pomoći da vizuelno produžite vaše noge.

1. Izbjegavajte cipele sa kaišićem oko članaka

Kaišići će vizuelno presjeći vaše noge zbog čega će izgledati kraće nago što zaista jesu. Držite se štikli u nijansama boje kože, kao i platformi koje će naglasiti dužinu vaših nogu. Što je nijansa cipela bliža boji vaše kože, to će vam noge izgledati duže.

2. Nosite pantalone ili čarape u boji cipela
Nošenje pantalona i cipela iste boje, vizuelno će produžiti noge jer će se boje stopiti pa granica između pantalona i cipela neće biti toliko vidljiva. Pravila o ovoj iluziji važe i za čarape ukoliko nosite haljinu. Ako je ikako moguće, pronađite identičnu nijansu cipela i donjeg dijela odjeće.

3. Mini suknje i šortsevi sa visokim strukom
Kratke stvari najbolji su prijatelji vizuelnog produživanja nogu. Upravo iz tog razloga, trebali biste češće da nosite kratke suknjice i šortseve, samo pazite da dužina, odnosno manjak iste ne djeluje neukusno. Dobar izbor su kratke suknje i šortsevi visokog struka, jer ipak prekrivaju malo više tijela od odjeće niskog struka koja osim što zna da djeluje vulgarno, vizuelno skraćuje figuru. Svakoj ženskoj silueti, kada je dužina nogu u pitanju, odgovara upravo visoki struk. Osim toga, vitkost i dužinu nogu naglasite pufnastim, balon suknjicama ili suknjicama u slojevima, a izbjegavajte preuske modele.

4. Birajte cipele na špic
Cipele na špic vizuelno produžuju stopala, ali i kompletne noge pa imajte barem jedan dobar  par u svom ormaru. Brojne strane zvijezde s razlogom biraju upravo ovakav tip cipela, a još bolji efekat ćete postići ako budu u boji kože, piše Blic. 

(Adna Zukanović-Zilić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.