27.3.2016. 9:59
0
Koristite med i vodu u kozmetičke svrhe
Svima su nam dobro poznate blagodati vode sa medom po zdravlje i liniju. Ipak, ovu odličnu kombinaciju možete koristiti i u kozmetičke svrhe, prenosi Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

Zapravo, ovo je nešto najbolje što možete da učinite za svoju kožu, jer će nakon tretmana vodom i medom postati baršunasta, svilenkasta i meka.

Sve što vam treba jeste čaša mlake vode i kašikica meda. Na ovaj način dobijate 30-procentni rastvor meda, koji je po svom sastavu identičan krvnoj plazmi.

Jednostavno, sjedinite med i vodu u navedenim količinama i umivajte se ujutro i uveče, a vrlo brzo ćete vidjeti i prve, odlične rezultate.

Naime, med strukturiše vodu i time povećava njena ljekovita svojstva, što je naučno dokazano. Odlično je znati da se ova voda potpuno i brzo apsorbuje u organizmu.

Medena voda spremljena na ovaj način može da se koristi i za druge stvari - normalizuje probavu, pojačava imunitet, pomaže kod liječenja prehlade i bronhitisa i osigurava pročišćavanje organizma.

U preventivne svrhe medenu vodu treba konzumirati svako jutro na prazan želudac, a poželjno je i pred spavanje. Uvijek je treba popiti brzo, naiskap, a trebalo bi i da uvijek bude svježe pripremljena.

VodaMed
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.