1.5.2016. 17:51
0
Napravite sami: Riješite se celulita, uz pomoć ovog prirodnog losiona
Zašto biste trošili novac i na trostruko skuplje kreme ili tretmane, ako kod kuće možete da napravite sredstvo koje će zaista da vam pomogne!

S približavanjem ljeta, većina se brine oko svog izgleda, posebno žene. Jedna od njihovih najvećih boljki je i celulit. Celulit je estetski problem koji može da pogodi i muškarce i djecu, ali žene su najčešće na meti s obzirom na to da oko 95 odsto njih ima celulit.

Glavni uzroci celulita su hormoni progesteron i estrogen. Estrogen podstiče formiranje masnih ćelija na zadnjici, butinama i grudima, dok progesteron vodi ka slabljenju vena, zadržavanju tečnosti i gojenju. Drugi uzroci mogu da budu pušenje, stres, trudnoća, grube masaže, debljina, premalo fizičke aktivnosti i genetika, piše Kolektiv.

Ali ne brinite, jer i za to postoje prirodne metode rješavanja.

Uz sljedeći recept za prirodni losion rezultate ćete da primijetite već za 30 dana! Jer zašto biste trošili novac i na trostruko skuplje kreme ili tretmane, ako kod kuće možete da napravite sredstvo koje će zaista da vam pomogne?

Sastav ovog losiona je toliko jednostavan u poređenju s komplikovanim sastavom kupovnih gelova i krema sa stotinama hemijskih sastojaka koji najčešće – ne funcionišu. Upravo u jednostavnosti je ključ rješenja!

Napravite ovaj losion i svakodnevno njime namažite pogođena mjesta i rezultati će biti vidljivi, naravno ako budete uporni.

Losion za smanjivanje celulita u roku od 30 dana

Potrebni su vam: pola jabuke, 2 šargarepe, 1 krastavac, ¼ glavice svježeg kupusa, 1 limun;

Napravite sok od ovih sastojaka, dobro ga izmiješajte, promućkajte i svakodnevno, jednom dnevno, najbolje prije tuširanja, umasirajte u čistu, suvu kožu zahvaćenu celulitom tako da se dobro upije. Obucite neke stare pamučne pantalone, sjedite ili lezite, odmorite, pročitajte nešto ili pogledajte omiljenu tv seriju. Nakon pola sata se istuširajte.

Višak soka ostavite u frižideru. Pripremite novu turu ovog prirodnog losiona po potrebi.

Kombinacija ovih moćnih sokova koji su poznati i provjereni po svom fantastičnom djelovanju u dermalnoj primjeni učvrstiće kožu, podstaći će cirkulaciju, smanjiće naboranost kože i na kraju krajeva vidljivost celulita! Uz primjenu ovog losiona svako jutro, natašte popijte dvije velike kašike jabukovog sirćeta u velikoj čaši vode.

Ovaj losion je toliko djelotvoran, da u 30 dana pokazuje vidne rezultate!

(Merima Druškić)

Celulit
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.