5.6.2016. 16:37
0
Evo koja sezonsko voće možete iskoristiti za njegu lica
Budući da čisti i njeguje kožu, a zahvaljujući vitaminu C i A održava je glatkom, biće dovoljno da jednom do dvaput sedmično stavite na lice jagode izrezane na kolutiće.
Ili od njih napravite kašastu masku, koju ćete poslije isprati prvo mlakom, a zatim hladnom vodom.

Ako njima trljajte zube, uklonićete zubne naslage i zube učiniti bijeljim.

Žensku populaciju sigurno će razveseliti podatak da jagode mogu pomoći u borbi protiv celulita. Naime, vitamini C i A su antioksidansi, a oni usporavaju starenje i gubitak elastičnosti tkiva, uništavaju slobodne radikale, pa će redovno konzumiranje jagoda ubrzati cirkulaciju i pomoći u borbi protiv tog mrskog neprijatelja mnogih žena.

Vodite li, pak, upornu bitku sa viškom kilograma, bićete sretni da čujete kako jagode ubrzavaju metabolizam i smanjuju apetit, a niskokalorične su.
Ukoliko želite, možete probati i jedan od ova tri prijedloga maski za lice:

Jagoda i med – 2-3 kašike pirea jagode pomiješajte sa jednom kašikom meda. Nanesite smjesu na lice, a zatim isperite nakon 20 minuta. Učinite to jednom ili dva puta sedmično kako bi dobili blistavu kožu.

Jagoda i limun – Kombinacija limuna i jagode je vrlo dobra za lice. Uzmite pola šoljice pirea jagoda i onda iscijedite limun u njega. Nanesite mješavinu na lice i ostavite 10 minuta. Isperite i vaša koža će biti lijepa i glatka.

Jagoda i jogurt – Uzmite 3-4 kašike pirea jagoda i pomiješajte ga sa 1-2 kašike jogurta. Nanesite ga na cijelo lice i isperite nakon 15 minuta. Nježno masirajte kožu nakon pranja. Jagoda će učiniti da vaše lice izgleda mlađe.

(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.