22.6.2016. 18:59
0
Riješite se gljivica na nogama uz pomoć antiseptičke vodice za usta
Gljivice na noktima i nogama su česta pojava. Možete ih se riješiti sami uz pomoć antiseptičke vodice za usta, prenosi Večernji list.

Piše: Haris Ahbabović

U ovo ljetno doba, kada sve češće nosimo otvorenu obuću, ružne promjene na noktima svakako želite izbjeći. 

Za liječenje potrebna vam je antiseptička vodica za ispiranje usta, eterično ulje čajevca, nova četkica za zube, jabučni ocat i eterično ulje timijana. 

Kupka

U lavor ulijte iste omjere antispetičke vodice za ispiranje usta i jabučnog ocata i uronite noge unutra na pola sata. Nakon toga noge dobro posušite čistim ručnikom. 

Pomiješajte istu količinu eteričnog ulja čajevca, timijana i maslinova u tamnu bočicu i promiješajte. Kapaljkom ili špricom nanesite mješavinu ulja na nokte i ostavite 15 minuta. Zatim upotrijebite četkicu za zube da ulje utrljajte jače u nokte. 

Ponavljajte postupak jednom dnevno sve dok se ne riješite gljivica. 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.