28.12.2016. 15:20
0
Prati kosu ujutro ili navečer? Nije svejedno, razlika je velika
Stručnjaci otkrivaju kako na kosu utječe pranje prije spavanja i koja je razlika u odnosu na jutarne pranje. Ojašnjavaju i na što bi trebalo pripaziti da bi kosa izgledala lijepo i bujno

Ako perete kosu prije spavanja, možda ste primijetili da vam ujutro izgleda masnije. Stručnjaci kažu kako zapravo nije više masna već samo tako izgleda. Radi se o tome da je tijekom spavanja kosa pritisnuta na jastuk, a kako je još mrvicu vlažna, izravnat će se (spljoštiti) više nego da se normalno osušila. Zapravo, nedostaje joj volumen, a onda djeluje masnije. 

Još je jedan razlog zašto je bolje ne prati kosu neposredno prije spavanja. Mokre vlasi su osjetljivije od suhih, a kako će se tijekom noći trljati o jastuk i petljati, veća je šansa za pucanje vrhova.

Ako se ipak ne želite odreći tog zadovoljstva i navika vam je prati kosu prije spavanja, tada pripazite na nekoliko stvari:

Koristite blag šampon.
Izbjegavajte teške regeneratore.
Nježno je počešljajte nakon pranja.
Stavite na kosu nešto za podizanje volumena.
Spavajte na satenskoj ili svilenoj jastučnici, piše Insider.

(Merima Druškić/Insider)

KosaSampon
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.