6.7.2018. 10:40
0
Odabrano je domaćih proizvođača koji ulaze u finalnu fazu pripreme za uvrštavanje proizvoda u lanac dm prodavnica
dm
U okviru dm-ove društveno odgovorne inicijative Startajmo {ZAJEDNO} odabrano je 12 domaćih proizvođača koji ulaze u finalnu fazu pripreme za uvrštavanje njihovih proizvoda u lanac dm prodavnica.

U kampanji koja domaćim proizvođačima pruža mogućnost da razviju svoj proizvod i plasiraju ga na bh. tržište sudjelovala su 44 proizvođača čiji su prijavljeni proizvodi bili objavljeni na platformi www.dm-zajedno.ba. Na osnovu ispunjenih kriterija, žiri je odabrao 12 proizvođača, a u njegovom sastavu, osim predstavnika nabave i marketinga dm-a, bili su još direktor Fondacije Mozaik Zoran Puljić, nutricionistica Amela Ivković O‘Reilly, prehrambeni tehnolog Mehmed Zele i predsjednik Skupštine Udruženja poslodavaca KS, Nijaz Skenderagić. 

Tako će se, u narednoj fazi kampanje, koja podrazumijeva pružanje stručne podrške i mentoring za plasman na dm police širom BiH, naći proizvođači: Bonatura d.o.o., Jelah – Tešanj, OD Organlook, Sarajevo, Obrt COCO, Travnik, STZ AlmaDerm, Kladanj, Farma koza Alpino, Istočna Ilidža, Domaća radinost Ecomedico, Sarajevo, bee Japa Sarajevo/Sanski Most, A.R. Global d.o.o. Banja Luka, SPZ Tatarevich and Sons, Bihać, Tradicionalni i stari obrt Ljutko, Tuzla, O.D. Ink Care, Sarajevo i Proizvodnja eteričnih ulja Cmiljko, Sovići. 

Do uvrštavanja proizvoda u dm asortiman, proizvođače očekuje podrška dm kompanije u vidu savjetovanja i mentoringa tokom različitih procesa pripreme proizvoda za nastup na tržištu, kao što su dizajn ambalaže, istraživanje tržišta i certificiranje proizvoda. 

Podsjećamo, s ciljem podrške razvoju domaće proizvodnje i konkurentnosti domaćih proizvoda na našem tržištu, dm je 19.3. pozvao sve proizvođače koji se bave proizvodnjom hrane, dodataka prehrani, bezalkoholnih pića i čajeva te proizvoda za njegu tijela, lica i kose da svoje proizvode prijave na dm platformu {ZAJEDNO}; www.dm-zajedno.ba. Pravo prijave imali su proizvođači koji su državljani BiH, ili koji kao državljani BiH ostvaruju 51% u strukturi vlasništva kompanije, koji kao pravno lice na teritoriji BiH nisu registrovani duže od tri godine i čiji proizvodi nisu etablirani na bh. tržištu, što podrazumijeva da nisu uvršteni u ponudu niti jednog trgovačkog lanca. 

Partner inicijative je Fondacija Mozaik koja traži, osnažuje i investira u mlade ljude – kreira dobru ekonomiju u BiH. 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.