27.6.2019. 17:52
0
Vrijeme je za promjenu: Ovaj način čišćenja lica trebate izbjegavati
Mnoge žene primjenjuju upravo ovaj način čišćenja lica već dugi niz godina, no on nažalost radi više štete nego koristi.

U trenutačnom digitalnom razdoblju gdje savjeti na svim mogućim područjima od ljepote do tehnologije doslovce pršte sa svih strana, teško je spoznati što od toga valja slijediti. 

Ipak, zahvaljujući mnogim provedenim istraživanjima dermatologa diljem svijeta, neke su stvari konačno postale jasnije. 

Naime, većina vas koje ovo čitate vrlo vjerojatno kada je u pitanju čišćenje lica posežete za vlažnim maramicama i micelarnom otopinom. Nažalost, tim proizvodima nemoguće je ukloniti sav make-up s lica jer ono što oni čine je to da rastapaju šminku, ali je ne uklanjaju temeljito. 

Puno bolja alternativa vlažnim maramicama i micelarnoj otopini su kreme, ulja i balzami za otklanjanje šminke koji rade na način da se utrljaju na suho lice i zatim, nakon otprilike minute masiranja, isperu s gelom za umivanje. Ovom tehnikom čišćenja lica ćete postići blistav, besprijekorno čist i svjež izgled kože, a uz to nećete stvoriti nepotreban otpad kao što je to slučaj s vlažnim maramicama i blazinicama, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.