29.5.2020. 22:20
0
Neobičan trik za nanošenje eyelinera
Za mnoge je stavljanje eyelinera jedna od najtežih trenutaka kad je riječ o šminkanju. Završni momenat u šminkanju vam uvijek upropaste krive linije.

Uprkos vašem trudu, ponekad i ekstremnom pristupu (sjećate se saveta koji uključuju papirni selotejp?), linije rijetko budu savršeno izvučene iz prve, piše cosmopolitan.rs.

Pa, profesionalni šminkeri znaju pomalo bizaran trik, ali izgleda da radi bolje nego što zvuči.

Dakle, potrebni su vam samo eyeliner i malo ogledalo kojem možete da mijenjate nagib, dolazi u obzir i ono koje nosite u tašni.

Ogledalo stavite na niži stočić, tako da gledate "odozgo". Tako ćete moći preciznije da odredite kuda vučete četkicu, a zatim jako skupite prste na nogama i nanesite eyeliner.

Ako se pitate kakve veze imaju stopala… Pa, eksperimentalno je utvrđeno da kad savijemo i stegnemo prste na stopalima, umirimo ostatak tela, naročito šake.

Zahvaljujući tome što ste postavili ogledalo na niži stočić imate bolji pregled situacije, a ovaj trik sa prstima vam daje i "mirnu ruku", i eto savršene linije koja uokviruje oko i daje vašem pogledu notu zavodljivosti!


(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.