16.12.2020. 22:27
0
Zimska njega: Koristite kreme za hidrataciju i blage šampone
Tokom hladnijih mjeseci koža lica i tijela postaje isušena, perutava i crvena, dok lasi ulaze u svoju 'leteću', naelektriziranu fazu, no pravilna njega smanjit će utjecaj niskih temperatura

Zimi koža reagira isušivanjem, a ponekad i pucanjem, dok na suhi zrak reagira i kosa te postaje naelektrizirana.
Naelektriziranu kosu spriječit ćete korištenjem blagih šampona.
- Osim blagih šampona, predlažem i korištenje regeneratora, koji će smanjiti pojavu 'leteće' kose - komentirala je Roberta J. Hawk za Real Simple.

Suhi postaju laktovi, koža lica i tijela.

- Trik je u konstantnom vlaženju kože lica i ruku, predlažem hidratantne kreme ili balzam s vazelinom - savjetuje dermatologica iz Seattlea, Heather Rogers.

Dodaje da je za stopala dobro navečer skidati čarape i na noge aplicirati balzam, jer se provjetrena stopala manje isušuju.

- Najbolje je nositi pamučne čarape, a navečer stopala namazati gustim slojem kreme - tumači liječnica.

Ako primijetite da je koža lica postala perutava, liječnica predlaže formule za njegu bez alkohola, pošto on dodatno isušuje kožu. Također, ističe da jake anti-age formule s kiselinama isušuju kožu, stoga je dobro u tom periodu preskočiti ih te koristiti samo formule koje hidratiziraju i blage čistače.

Njega nakon tuširanja je ključna, kako se koža tijekom dana ne bi previše isušila. Obratite više pažnje na njegu laktova i dijelova kože na kojima primijetite jače isušivanje, na ta mjesta dobro utrljajte hidratantnu kremu ili balzam.
Za ruke predlaže korištenje rukavica tijekom čišćenja stana ili kupaonice, jer ta sredstva izuzetno isušuju i štete koži.
Usne su često prve koje pokazuju znakove isušivanja, stoga je dobro uz sebe uvijek imati balzam na bazi hranjivih sastojaka.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.