27.5.2016. 12:44
0
Sarajka koja je u BiH donijela zlato: Ponosna sam na sebe, idemo u nove pobjede!
Jedna od najboljih kikbokserki BiH, Sarajka Merima Bašić, osvojila je zlatnu medalju na 22. svjetskom kupu u kikboksu u Budimpešti. Na ovom takmičenju učestvovalo je više od 30 zemalja i 2.000 takmičara, a Merima Bašić je u disciplini low kick do 60 kilograma osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovinu.

"Najteži dio za mene kao borca, a vjerujem i sve koji se bave ovim sportom jeste taj put do ringa, jer najveće poteškoće imate na pripremama. U ringu samo pokažete ono što ste naučili i ono što ste radili u proteklom periodu", rekla je za Source Merima Bašić, te dodala:  

"Cilj svakog borca je da osvoji zlato u bilo kojem svjetskom kupu ili takmicenju, tako da mogu da kažem da sam ponosna" 


Merima Bašić sa trenerom


Nakon svjetskog prvenstva, Merima nastavlja sa intenzivnim treninzima. Predstoji joj svjetski kup u Rusiji, a nakon njega Europsko prvenstvo u oktobru. 

"Da sada ne znam da je neko od  takmičara iz BIH učestvovao na tom Kupu, mi imamo plan  da učestvujemo, bit će sigurno teško s obzirom da Rusi kako kickbokseri drže sami vrh u takmičenjima, tako da će konkurencija biti najjača nego i na jednom prvenstvu , ali s mi radimo, želimo, imamo planove i imamo ciljeve koji su u samom vrhu", rekla je naša sagovornica.

Merima je svoj život posvetila treningu, a sa našim čitateljima je podijelila i koji je to put to uspjeha. 

"Morate imati dva treninga dnevno, morate kombinirati razne vrste sportova, trčanje, atletika, tegovi, eksplozivnost, snaga, kondicija, sparing, jako puno toga se mora zajedno ukopiti da biste izašli na takmičenje jako dobro i kvalitetno spremljeni", rekla nam je Merima Bašić.  

Novinarka: Merima Druškić
Snimatelj: Alen Alilović
Montažer: Emir Preljević

     

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.