12.10.2016. 14:59
6
Nedim kroz suze: Žao mi je što sam vikao na generala; Divjak: Tražio mi je da mu halalim
Ispred Zemaljskog muzeja dan nakon ubistva Edite Malkoč i Selme Agić u 20 sati okupilo se nekoliko hiljada građana kako bi djevojkama odali počast. Među prisutnima bio je i Jovan Divjak, penzionisani general Armije RBiH, koji je imao mali sukob sa jednim od prisutnih mladića na skupu.

"Mene su zamolili organizatori sa fakulteta psihologije da zamolim građane da se sklone sa puta da bi išao saobraćaj, tada je mali počeo da viče 'Šta to hoćete?, Zašto nam spriječavate?, Nemojte to tako'. Smatram da je to njegova unutrašnja reakcija na ono sve što se dešava", rekao je za Source Jovan Divjak penzionisani general Armije RBiH.

Nakon toga general Divjak mladiću je rekao da je glasao za sve koji su na vlasti, nakon čega se on pobunio.

"Rekao je 'To nije tačno', smirili su ga kasnije, majka i on su došli kasnije da se izvine jer je to bila reakcija koja nije uredu. Ja sam se prema njemu ponašao kao i on prema meni. On je vikao na mene, vikao sam i ja na njega, valjda ga je to zaustavilo jer nije vjerovao da će imati takav otpor. Kasnije je došao da halalim, ali nemam šta", rekao nam je Jovan Divjak. 

Poslušajte šta nam je Jovan Divjak rekao u telefonskom razgovoru!



Kontaktirali smo i mladića koji je vikao na generala Divjaka, Nedima, koji je objasnio svoju stranu priče. 

"Ogorčen situacijom koja se dešava izašli smo da odemo počest stradalim djevojkama. Stali smo na raskrsnicu na kojoj se desilo ubistvo na šta je gospodin Divjak rekao da se sklonimo na šta sam ja rekao 'Pa što ćemo se sklanjati, zar nije dosta ubistava?'. Ja sam momak koji se bori za to da se ubice dovedu pred lice pravde i ogorčen sam situacijom koja se dešava u ovoj državi. Jovan Divjak mi je rekao 'Vi ste postavili ovu vlast, ti si glasao za njih' i u tom afektu sam počeo vikati", rekao je za Source Nedim. 

Nedim je dodao i kako voli i poštuje generala Divjaka i kako mu je žao što je vikao na njega. Nakon što je ugašen sporni klip na kome Nedim viče na generala, njih dvojica su se zagrlili tvrdi ovaj mladić.

"Kada se ugasilo snimanje, nakon par sekundi shvatio sam da je to naša ljudina. Plačem sada  krivo mi je što je to on bio. Prišao sam poslije i tražio da mi halali i čak smo jedan drugog poljubili", rekao nam je Nedim. 

Cijeli razgovor sa Nedimom poslušajte u telefonskon razgovoru!  



Novinarka: Merima Druškić

6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.