27.10.2016. 17:23
16
Otac Dženana Memića: Alisa laže da joj je izuzeta sva odjeća, krvavog džempera je otišla kući. Ona zna čija je to krv, njena nije
"Izjava Alise Mutap je sve rekla na ročištu. Njena hladnokrvnost, ni trunke kajanja, ni sažaljenja, ni emocije sve je reklo", rekao je Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića na početku intervjua za Source portal.

Nakon održanog ročišta u slučaju "Dženan Memić" njegova porodica održala je protestnu šetnju kojoj su izrazili nezadovoljstvo u kojem smjeru ide suđenje za ubistvo člana njihove porodice. Krucijalni svjedom na tom ročištu bila je Dženanova bivša djevojka Alisa Mutap. 

"Alisa je sama sebe pobijala u izjavi. Tužiteljica je nju najavila kao krucijalnog svjedoka koji se ne sjeća i Alisa dođe do svoje granice dokle je naučila, ali ne zna dalje. Ustvari, ona je jedina koja zna istinu", rekao je za Source Muriz Memić, te dodao:

"Zamislite, ona i Dženan sami u Aleji, mir i tišina, ona se okreće prema Dženanu i više se ne sjeća ničega. Dženana nema, Alisa je živa i njima smeta što ja tražim istinu i pravdu. Alisa je jedini svjedok na svijetu, ne može biti da se ne sjeća".

Muriz Memić je pozvao na hapšenje Alise Mutap iz razloga što smatra da je MUP KS na dan Dženanovog ubistva napravio propust. 

"Pozvao sam na hapšenje Alisu Mutap po 9. februaru. Tu noć je napravljen propust u bolnici od strane MUP-a KS. Alisa je trebala biti uhapšena, ona tu noć nije govorila istinu", kaže nam Dženanov otac.    

"Rekla je da joj je sva gardaroba izuzeta, to nije tačno. Krvavog džempera je otišla kući, a ona zna čija je to krv i znaju njeni ukućani čija je to krv. To je bio rez preko džempera na stomaku, ono nije njena krv, njena krv je bila na ramenu. To smo svi vidjeli u bolnici", kaže Memić.

Na ročištu se pojavio i osumnjičeni Ljubo Seferović, ali Muriz tvrdi da Alisa nije imala nikakvu reakciju kada je vidjela čovjeka koji je navodno napao nju i Dženana u Aleji. 

"Njena reakcija nije bila nikakva kada je vidjela Ljubu, gledala je u prazno. Bilo koga da je neko napao ili pokušao udariti autom reagovao bi kada ga vidi, a ona nije reagovala na to, kao ni njene sestre. Njima Ljubo samo tamo bez veze sjedi, ono je sve farsa od suđenja", smatra Muriz Memić.

Da se na ovome neće završiti govori i izjava Memića koji će nakon završenog slučaja "Dženan Memić" pokrenuti privatnu tužbu. 

"Jedva čekam da završi suđenje sa Ljubom Seferovićem da mogu pokrenuti privatnu tužbu. Idemo do Strasbourga i tada ću imati prava da govorim. Kao oštećeni nemam nikakva prava", govori naš sagovornik.

Na pitanje koji bi Ljubo Seferović moga imati razlog da napadne njegovog sina i Alisu tu noć na Aleji, Muriz kaže:

"To Ljubo nije uradio. Ljubo je uzeo novac da to prizna pod okolnostima saobraćajne nesreće. Ljubo 30.05. kada je uhapšen priznao je ubistvo do 26. juna. I on i Vasvija su pričali o ubistvu, priznali ubistvo, a kasnije ne priznaju saobraćajnu nesreću što je lakše djelo. Ljubo ovo nije uradio, Alisa zna ko je uradio i nekad će nam valjda reći da nam olakša. Treba imati dušu. Ljubo je, kako ona kaže, imao prljavo lice, ali gora je prljava duša", kaže on. 

Osam mjeseci nakon ubistva Dženana Memića njegovoj porodici se govori kako su sebi na početku stvorili pogrešnu sliku, da Dženan nije ubijen, nego da se radi o saobraćajnoj nesreći. 

"Glavna tužiteljica Dalida Burzić kaže da sam ja na početku sebi stvorio pogrešnu sliku. Ona je meni stvorila tu sliku. 15. marta ona je meni i mom advokatu lično pričala o ubistvu i opisivala da je to bilo naguravanje koje je eksaliralo i kako ubica nije Dženana htio ubiti. Komesar MUP-a KS Vahid Ćosić kaže da je svirepo ubijen. Džafer Hrvat, šef kriminalističke službe kaže da je ubijen, nije njega auto udarilo, Hasan Dupovac, šef istraga u saobraćajnoj jedinici koji je prisustvovao obdukciji kaže da je ubijen drvenom letvom, pa bih volio da mi svi još jednom objasne ako ja nisam razumio, da me ponovo prime da mi objasne šta su mi pričali. Ja se toga držim što su rekli, to su prvi ljudi, ja njima vjerujem i ne mogu me sada u drugo ubijediti", kaže Muriz Memić za Source, te dodaje: 

"U ovome svemu neko se preračunao. Da li MUP, da li Tužilaštvo, da li Alisa ja idem dalje, ja stati neću. Ja još nikada nisam rekao jedva čekam da umrem. Ja neću da umrem dok ovo ne istjeram. E tada kad istjeram onda neka umrem. Ja ne mogu stati zbog Dženana. Dženan me tjera da ovo istjeram", tvrdi Dženanov otac. 

Novinarka: Merima Druškić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović 




 

16
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.