5.12.2016. 14:10
0
"Muža su mi prikliještili vagoni u rudniku, polomili mu kosti, karlicu, odveli ga u Sarajevo, a porodicu nije niko ni obavijestio"
Latif Spahic
Popucali zidovi zbog klizista
Nesigurna kuca u kojoj zivi sa zenom i djecom
Spahić Latif je rudar u jami Raspotočje u Zenici koji je prije mjesec dana imao tešku nesreću na radnom mjestu. Za vrijeme obavljanja posla u noćnoj smjeni iza 22.00 sata Latifa su prikliještili vagoni koji prevoze ugalj i napravili mu teške povrede i lomove.

"Imao je tešku povredu na poslu, nismo znali jer nama niko nije javio. Sutradan kad sam nazvala saznala sam da je imao tešku povredu i da je prebačen za Sarajevo", kaže Habiba Spahić, Latifova supruga. 

Za muževu nesreću kako kaže saznala je tek naredni dan. Te noći nije stigao kući s posla, ona je zaspala, a ujutru kada je ustala njega i dalje nije bilo. Tada je pozvala rudnik gdje su joj rekli da je njen muž teško povrijeđen i da je prebačen u Sarajevo na operaciju.

"Imao je operaciju, na tri ili četiri mjesta mu je pukla karlica. Nakon otpuštanja iz bolnice u Sarajevu prebačen je u bolnicu u Zenici, a sada je na kućnom liječenju", kaže Habiba Spahić. 

Latif sada leži kući i u velikim je bolovima. Za tri mjeseca mora na još jednu operaciju. Od pritiska vagona mu je pukao i mokraćni mjehur, a kako kaže njegova supruga, on je sada čovjek koji ništa više ne može sam. Svako dvadeset dana ga moraju voditi u bolnicu u Zenici da mu mijenjaju kateter, a ljekar je rekao da će njegov oporavak trajati minimalno dvije godine.

"On je trebao svakako u penziju, ali nije mu uvezan staž pa nije mogao otići. Porodicu nakon nesreće još uvijek niko nije pozvao iz tog rudnika da pitaju za njega kako je, treba li nam nešto, isto kao da ne postojimo", kaže Habiba za Source. 

Latif živi sa suprugom Hebibom i troje djece u selu Orahovica, 30 km udaljenom od Zenice, u kući koja se nalazi na klizištu, kojoj su zidovi već popucali, a zbog uzbrdice ni hitna pomoć ne može prići. 


 Latif na kućnom liječenju: Zidovi u kući popucali zbog klizišta

"U ovoj kući nemamo nikakvih uslova, ne znam šta da radim više. Njegova plata nam je bila jedini izvor primanja, on je sada na bolovanju. Ja sam domaćica i imamo troje djece koji žive sa nama u kući, treba nam za hranu, za njegove lijekove koji su sada jako skupi, a on trpi velike bolove", kaže za naš portal Habiba Spahić.

Porodici Spahić je prijeko potreban novi dom obzirom da žive na klizištu u kući u kojoj su zidovi popucali na svim stranama kuće, pa apeluju na dobre ljude ukoliko neko ima da im da kuću na čuvanje blizu Zenice ili u Zenici dok je snjeg jer im ni hitna pomoć ne može prići, a Latif mora vozilom hitne pomoći ići na redovne kontrole obzirom da je sada nakon povrede nepokretan.

Habibu Spahić, suprugu Latifa Spahića možete dobiti pozivom na broj 060/32 57 497.

Novinarka: Merima Druškić

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.