5.5.2017. 17:41
4
Sara Sabri: Zašto žena kada traži ravnopravnost ne ode u rudnik pa radi treću smjenu?
Sara sabri, pravim imenom Sanela (Karišik) Begović rođena je 1984. godine u Novom Pazaru u Srbiji. Udata je i majka petero djece. Diplomirala je u medresi Gazi Isa-beg u Novom Pazaru i objavila deset knjiga koje govore o porodičnim odnosima.

"Ja sam kroz svoj lični primjer vidjela da je nama ženama potreban savjet jer nemamo prilike razgovarati sa nekim ko može da nas posavjetuje, još uvijek smo robovi predrasuda pa se često ni u porodicama o nekim stvarima ne govori. Po tiražima mojih knjiga sam vidjela koliko su žene vapile za savjetom o porodičnim odnosima", rekla je za Source Sara Sabri.

Sa pisanjem knjiga je počela tako što je radila kao lektor i kroz njene ruke je prošlo mnogo knjiga, pa i onih sa savjetima za žene o porodičnim odnosima, ali sve te knjige su pisali muškarci koji nisu sa ovog podneblja. 

"Poželjela sam da progovorim kao žena sa ovog podneblja, jer mi i trpimo te probleme i nesuglasice i živimo to, tako da mi najbolje znamo šta bismo voljele pročitati i šta bismo voljele čuti. Ja sam se mlada udala i voljela bih da sam imala nekoga da me posavjetuje", iskrena je Sara Sabri.

Razgovor sa Sarom Sabri o porodičnim odnosima, ali i savjetima koje je dala ženama pogledajte u priloženom videu. 

Drugi dio intervjua pogledajte OVDJE!

Novinarka: Merima Druškić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

Sara Sabri
4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.