9.8.2017. 13:24
0
"Ja sam u centru Sarajeva držao 16 krava sve dok mi zadruga nije otkupila mlijeko, nisu me isplatili i morao sam da prodam krave"
Položaj poljoprivrednika u Bosni i Hercegovini izuzetno je težak, obzirom da nemamo poltiku koja štiti domaćeg prozvođača, stava je predsjednik Udruženja poljoprivrednika Federacije, Nedžad Bićo.

Pred kamerom Source portala Nedžad Bićo je govorop o taksama koje Hrvatska podiže na uvoz u Hrvatsku, ali i o ulozi naših političara u svemu tome. 

U razgovoru smo se osvrnuli i na malinare, koji su u nepovoljnom položaju zbog obaranja cijene maline, ali naš sagovornik smatra da su malinari sami krivi obzirom da su nakon što su prošle godine saznali da je cijena maline visoka počeli masovno da je sade, a kada dođe do hiperproizvodnje bilo čega cijena automatski pada. 

Nedžad Bićo je i apelovao na potrošače da kupuju domaće, na taj način pomognu poljoprivrednike, ali i ekonomiju Bosne i Hercegovine jer će novac ostati u našoj zemlji.

Intervju pogledajte u priloženom videu.

Novinarka: Merima Druškić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.