22.8.2017. 15:57
4
Niaz Hasanović zvani Rambo izbo nožem Mehu Ibiševića, sina poznatog ilijaškog ugostitelja, nakon čega su mu Mehini drugovi smrskali glavu i izboli ga na smrt
FOTO: Ubijeni Meho Ibisevic
Između subote i nedjelje, u noći oko 2 sata, u Ilijašu je došlo do tučnjave u kojoj su dvije osobe nakon teških povreda smrtno stradale, potvrđeno je u Operativnom centru MUP-a KS.

Učesnici tučnjave su jedan na drugog vadili noževe, gdje je jedan uboden. Nakon toga, u tuči, koja je završila kobno uključilo se više osoba. Dvije osobe koje su tom prilikom zadobile teške povrede na putu do bolnice su preminule. 

Riječ je muškarcima Niaz Hasanović zvani Rambo i Meho Ibišević, sin poznatog ilijaškog ugostitelja Esada Ibiševića. Također, nekoliko povrijeđenih osoba je prevezeno na KCUS, čiji stepen povreda nije potvrđen, prenijelo je Oslobođenje.

Te noći, Niaz Hasanović zvani Rambo i Meho Ibišević nalazili su se u noćnom klubu. U jednom trenutku između njih je izbila svađa, te su se i potukli, a Rambo je u tom metežu nožem nasmrt izbo Mehu. 

Nakon toga su se uhapšeni, a koji su Mehini prijatelji vratili se i pretukli Ramba, kojem su, navodno, smrskali glavu. Potom je neko od njih izvadio nož i izbo ga. Hasanović je podlegao povredama na KUM-u, kao i Ibišević.

Na mjestu nesreće su uviđaj obavili pripadnici MUP-a KS-a i dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Stanovnici Ilijaša kažu da ne pamte sukob sa ovako užasnim posljedicama. 

"Ovakvo nešto kada se desi, pogotovo u sredini u kojoj živite, stvori vam ružan osjećaj. Nije mi jasno kakva se neslaganja moraju desiti da se ljudi odluče oduzimati živote jedni drugima", prokomentarisao je jedan od stanovnika Ilijaša, dodavši da ništa nije vrijedno ovakvih krvavih ishoda, prenijelo je Oslobođenje.

U Operativnom centru MUP-a KS-a potvrđeno je da su u spomenutoj tučnjavi korišteni isključivo noževi, te da su uhapšene četiri osobe. 

 ''U 2.30 došlo je do međusobne tuče više lica u opštini Ilijaš. Dva lica su zadobila povrede i prebačena su na KCUS i od zadobijenih povreda su podlegli. O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji je izašao na lice mjesta'', kazala je portparolka MUP-a Suvada Kuldija, portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Policija je na mjestu zločina pronašla Rambov nož, te iste večeri pohvatala Ibiševićevo društvo, koje ga je, sumnja se, osvetilo.

image
Ubijeni Niaz Hasanović Rambo

Sarajevska policija uhapsila je četiri osobe Muamera Karavdića, rođen 1989. godine, Armina Halilovića rođen 1996. godine, Munira Sinanovića rođen 1984. godine i Damira Hasanovića, rođen 1991. koje se dovode u vezu s tučom i ubistvom, koji su se u noći sa subote na nedjelju dogodili u Ilijašu.  

Nakon saslušanja, postupajući tužilac je odredio dvadesetčetvoročasovno zadržavanje privedenih, a naknadno će se odlučivati da li će za nekog od njih biti zatražen pritvor.

Jednom od dvojice poginulih u tuči koja se desila u noći sa subote na nedjelju, Ibišević Mehi, danas je klanjana dženaza namaz, a drugom poginulom, Niazu Hasanoviću, dženaza će se klanjati u petak u Srebrenici.

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.