17.10.2017. 16:53
4
Konaković "pobjegao" 15 minuta prije protesta?: Para ima za izgradnju skijališta na Bjelašnici, a nema za vodu
U Sarajevu su održani protesti zbog teške situacije s vodosnabdijevanjem na području Kantona. Proteste je organiziralo nekoliko nevladinih organizacija, a ispred Vlade se okupilo nekoliko stotina građana.

Građani su ogorčeni jer vlast ne poduzima ništa da se riješi problem i ukinu redukcije i porede dane sa onima koje su preživljavali u ratu u opkoljenom Sarajevu. 

Anes Podić iz Udruženja Eko akcija, koji je organizator okupljanja, rekao je kako se traže konkretni potezi vladajućih struktura kako bi problem sa vodosnabdijevanjem bio riješen.

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, napustio je zgradu Kantona Sarajevo 15 minuta prije početka protesta kako tvrde okupljeni, prozivajući ga da je pobjegao kako se ne bi susreo sa njima.

Video prilog sa izjavom Anesa Podića, organizatora protesta, kao i razgovorom sa građanima Sarajeva pogledajte u priloženom videu.

Novinarka: Merima Druškić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.