26.4.2021. 19:10
0
"Šta je u interesu svakog siromašnog Bošnjaka, Hrvata i Srbina? Da ne budu siromašni. Srbiji i Hrvatskoj ne pada na pamet da ratuju"
O mogućnosti novih sukoba na ovim prostorima, non-paperu, političarima i narodima čiji mozgovi se ponovo pune ratnim ideologijama i generalno o političkoj sceni na Balkanu.., razgovarali smo sa političkim analitičarem Žarkom Papićem.
Trebat će proći još mnogo vremena da se slegne ogroman oblak prašine koji je podigla priča o non-paperu i potencijalnim novim sukobima u BiH.

A kada se jednog dana slegne, nema sumnje da će se ponovo pojaviti novi "oblak", da će se pojaviti neka priča, tema, bačena iskra, neki novi Janez Janša i non-paper kako bi se održalo nestabilno stanje na ovim prostorima. I tako ukrug.  Jer, to nekome savršeno odgovara, neko od toga ima koristi, ponajviše nacionalistički političari, vođe, lideri, rata željne glave i njihove nacionalističke grupe kojih je uvijek bilo i uvijek će ih biti na ovim prostorima.

Rat najmanje treba sirotinji i ljudima koji jedva sastavljaju kraj s krajem i vode svakodnevnu bitku za opstanak, a takvih je u BiH, u svim narodima ove zemlje, najviše. Rat treba onima koji će iz toga izvući korist, bilo koje vrste, finansijsku, političku, lidersku...

O mogućnosti novih sukoba na ovim prostorima, non-paperu od kojeg je sve krenulo i koji je skrenuo pažnju sa onih realnih, stvarnih problema, o političarima i narodima čiji mozgovi se ponovo pune ratnim ideologijama i generalno o političkoj sceni na Balkanu... razgovarali smo s jednim od najpoznatijih političkih analitičara sa ovih prostora, Žarkom Papićem.

Naš sagovornik, između ostalog, smatra da ideja o novoj podjeli BiH nikog nije trebala da iznenadi, te da se zna ko uvijek profitira kad su takva dešavanja u pitanju, a ko najgore prolazi svih ovih godina.

Poslušajte u nastavku razgovor sa Žarkom Papićem.


NOVINAR: Mirza Kadić.
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.