16.1.2016. 23:46
0
Objavljena lista najbržih smartphonea na tržištu
Već 2013. godine svaka peta osoba na svijetu je koristila smartphone, a predviđanja pokazuju da će ove godine brojka još rasti te će četvrtina populacije imati pametni telefon.

Život u moderno doba postao je nezamisliv bez ovog gadgeta jer nam je bitno u svakom trenutku doći do važnih informacija, omogućuju komunikaciju i jednostavnije poslovanje. Zato nam je važna i brzina našeg smartphonea.

Kineska kompanija AnTuTu, koja stoji iza jedne od najpopularnijih platformi za testiranje brzine mobitela, objavila je listu najbržih smartphonea koje danas možemo naći na tržištu. Do rezultata su došli zbrajajući ocjene koje su uređaji dobili za korisničko iskustvo, radnu memoriju, CPU i GPU.

Apple se hvalio kako njihov novi A9 čip donosi novi nivo performansi i učinkovitosti, a čini se da nisu pogriješili jer se na prvom mjestu našao njihov iPhone 6S Plus koji je pomeo konkurenciju s čak 41 % višom ocjenom od Huawei Mate 8, koji je na drugom mjestu. 

Na trećem četvrtom i petom mjestu nalaze se mobiteli koji koriste Exynos 7420 procesor - Meizu Pro 5, Samsung Galaxy Note 5 i Samsung Galaxy S6 edge+. Iako je predstavljen 2014. godine, iPhone 6 Plus našao se na šestom mjestu, a iza njega smjestio se OnePlus 2.

Na začelju liste, s ne velikom razlikom u broju bodova, našli su se Letv 1Pro, Xiaomi Note Pro i Nexus 6p.

(Nedim Pobrić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.