19.6.2016. 12:44
0
LG predstavio nove modele: Stižu smartphonei iz serije X
Putem službene objave za štampu LG je predstavio još četiri nova pametna telefona iz svoje X serije koju čine uređaji srednje klase s ponekim karakteristikama koje obično imaju samo uređaji više klase.

Prvi predstavljeni model, LG X Mach, dobio je takvo ime zbog podrške za LTE Cat. 9 mreže, a od ostalih karakteristika donosi i 5,5-inčni IPS Quantum zaslon s QHD rezolucijom, šestjezgreni čip na taktu od 1,8 GHz, 3 GB RAM-a, 32 GB interne memorije i bateriju od 3000 mAh.
 
Sa stražnje strane ovog telefona može se pronaći 12,3-megapikselna kamera s veličinom piksela od 1,55 mikrona (pogodno za snimanje u uvjetima slabijeg osvjetljenja), senzor otisaka prstiju te tipke za kontrolu glasnoće. Za ljubitelje selfie fotografija tu je prednja 8-megapikselna kamera.
 
Operativni sustav je Android 6.0 Marshmallow, dok dimenzije uređaja iznose 149,1 x 76,5 x 8,9 milimetara, a težina 150 grama.
 
O drugom predstavljenom modelu pod imenom LG X Max ne zna se gotovo ništa, izuzev činjenice da će imati nešto veći zaslon, dok su karakteristike preostala dva uređaja (LG X Power i LG X Style) poznate već od ranije.
 
LG X Power je namijenjen korisnicima koji žale iz svojih uređaja izvući maksimalnu autonomiju zahvaljujući ugrađenoj bateriji s kapacitetom od 4100 mAh i podrškom za brzo punjenje, dok LG X Style stavlja naglasak na vizualnu privlačnost uređaja.
 
Zasad još nema službenih informacija o cijeni ni dostupnosti pojedinih navedenih modela, no sasvim je sigurno da će se sva četiri pojaviti u prodaji na europskom tržištu.

 
(Anesa Agović / Bug.hr)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.