26.8.2016. 16:33
0
Da li biste kupili popravljeni skupi Samsung?
Samsung Electronics od sljedeće godine planira da pokrene program prodaje svojih popravljenih premium pametnih telefona, saznaje Reuters od izvora upoznatog s tom namjerom.

Južnokorejska kompanija nastoji da nađe načine kako da zadrži rast zarade nakon što je restrukturirala asortiman svog mobilnog poslovanja.

Samsung će popravljati skupe telefone koje joj korisnici vrate nakon jedne godine korištenja na tržištima poput Južne Koreje i SAD-a i potom ih prodavati po nižoj cijeni, kazala je osoba koja je željela da ostane anonimna.

Plan još nije zvanično prezentovan, a portparolka kompanije nije željela da komentariše te navode.

Nije jasno do koje mjere će se telefoni obnavljati, no obično su opremljeni novim kućištem ili baterijom.

Konkurentski iPhone nakon godinu dana korišćenja obično se prodaje na američkom tržištu za oko 69 odsto originalne cijene, a Samsungov Galaxy za 51 odsto, navode analitičari banke BNP Paribas.

Takvi telefoni mogli bi pomoći Samsungu da ojača svoju prisutnost na tržištima u razvoju kao što je Indija, gdje ti uređaji koštaju 800 dolara i preskupi su za većinu kupaca.

(CDM/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.