25.12.2016. 12:14
0
Raketa: Peglica sa Hondinim VTEC turbo motorom
Za stvaranje automobila koji pruža mnogo uživanja u vožnji nije potrebno mnogo sredstava. Među brojnim primjerima izdvaja se Fiat 126p sa Hondinim motorom, prenosi Auto magazin.

Tomas Nenartovic preradio je “peglicu” tako da samo izgleda kao “fijat 126p”. Izvadio je 1,6 VTEC motor iz “honde sivik Si” koji standardno razvija 125 “konja” i ugradio mu turbo, prenosi CDM.

Sada postiže 170 konjskih snaga koji su više nego dovoljni za 580 kilograma tešku “peglicu”. Odnos snage i mase je više nego povoljan a da bi auto ostao stabilan na putu.

Auto ima dosta širi trag točkova kako bi mogao koliko toliko da skreće, prenosi CDM.

(Alen Avdić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.