23.1.2017. 10:36
0
Samsung objavio uzrok incidenata s uređajima Galaxy Note 7
Nakon nekoliko mjeseci detaljne istrage kompanija Samsung Electronics je na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Seulu objavila uzroke problema s telefonom Galaxy Note 7 kao i mjere koje će spriječiti ponavljanje problema, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kao što se i ranije pisalo, uzrok problema su baterije koje su imale grešku te su se pregrijavale što je dovodilo do zapaljenja. 

Predsjednik odjela za mobilne komunikacije kompanije Samsung Electronics DJ Koh podijelio je detaljne rezultate istrage i izrazio žaljenje i zahvalnost korisnicima Galaxy Note 7, mobilnim operaterima, prodavačima, distribucijskim partnerima i poslovnim partnerima na, kako je kazao, njihovoj strpljivosti i kontinuiranoj podršci. 

"Zadnjih nekoliko mjeseci, zajedno sa nezavisnim stručnjacima u industriji, vodili smo vrlo temeljitu istragu kako bi pronašli uzrok incidenata u vezi sa Galaxy Note 7. Danas smo više nego ikad posvećeni tome da ponovno dobijemo puno povjerenje naših korisnika uz pomoć inovacija koje će redefinisati šta se može učiniti za sigurnost, kao i ostvarenja neograničenih mogućnosti i nevjerovatnih novih iksustava", izjavio je Koh.

Uz Koha, nazočili su i čelnici kompanija UL, Exponent i TUV Rheinland, vodećih nezavisnih grupacija koje su provele vlastite istrage po pitanju različitih aspekata incidenata s uređajima Galaxy Note7.

Govornici su razgovarali o rezultatima opsežnih istraga i objelodanili su nove mjere koje je Samsung poduzeo kako bi odgovorio na incidente. Na osnovu onoga što je kompanija saznala iz istrage, Samsung je primijenio širok raspon internih procesa o kvaliteti i sigurnosti za daljnje poboljšanje sigurnosti proizvoda, uključujući dodatne protokole kao što su višeslojne sigurnosne mjere i siguronosna provjera baterije u osam tačaka.

Samsung je također formirao Savjetodavno tijelo za baterije koji se sastoji od vanjskih savjetnika, akademskih i istraživačkih stručnjaka kako bi osigurali da se održava jasna i objektivna perspektiva o sigurnosti i inovativnosti baterija, saopšteno je iz kompanije.

(Anadolu Agency) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.