31.12.2017. 10:15
0
iPhone vam radi sporo? Provjerite ove znakove
Sedam je različitih primjera koji pokazuju da telefon radi sporije nego inače.

Apple je softverski usporio performanse telefona kako bi se starija baterija lakše nosila sa zahtjevima iPhonea. Apple je uz ispriku za usporavanje telefona obećao korisnicima iPhonea 6 (i novijih) da će moći zamijeniti bateriju po sniženoj cijeni.

Detalje ove globalne zamjene baterija, za one kojima je potrebna, objavit će naknadno, ali zna se da će nova baterija koštati 29 dolara.

Međutim, kako ćete moći znati da biste trebali zamijeniti bateriju? Apple navodi sedam različitih primjera koji bi pokazali da telefon radi sporije nego treba.

Sporije pokretanje aplikacija - Aplikacije se sporije pokreću nego što je to bilo prije

Sporije skrolanje - Ako vam slika na ekranu trza i zastajkuje dok se krećete kroz stranicu ili između početnih ekrana

Slabije pozadinsko osvjetljenje - Svjetlina ekrana nije snažna kao prije, iako ste je povukli do maksimuma

Zvuk je tiši do 3 dB

Postupno sporiji framerate u nekim aplikacijama - Ovo ćete vidjeti kod zahtjevnijih igara koje se sporije 'vrte'

U ekstremnim slučajevima ni bljeskalica ne radi - U kameri nećete ni vidjeti bljeskalicu

Osvježavanje aplikacija traži ponovno učitavanje - Ova opcija služi da vaše aplikacije u pozadini povlače podatke, a sada ovo više ne radi

Apple navodi i da neke značajke telefona nisu zahvaćene ovim softverskim alatom pa bi trebale raditi kao uvijek, a radi se o kvaliteti poziva, kvaliteti fotografija, GPS performansama, točnosti lokacije, senzorima i Apple Pay, piše N1.

(Amila Alijagić)

iPhone
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.