27.1.2018. 21:15
1
Samsung uskoro predstavlja model Galaxy S9
Južnokorejski gigant Samsung novu zvijezdu porodice Galaxy predstavlja 25. februara, uoči sajma u Barseloni.

Kompanija je već poslala pozivnice za ovaj događaj, a pripreme uveliko traju.
Ranije je planirano da premijera novog modela bude na kongresu noviteta industrije mobilnih uređaja u Barseloni (Mobile World Congress) koji se održava od 26. februara do 1. marta, ali je Samsung ipak odlučio da događaj zakaže uoči sajma.

Pozivnice su već stigle do najvažnijih partnera južnokorejske kompanije, a Samsung je i na Tviteru objavio kratku video-najavu.

Prilikom slanja ovakvih pozivnica, tehnološke kompanije obično vrlo suptilno otkriju nove detalje o svojim uređajima ili ne otkrivaju ništa.

Ovog puta Samsung otkriva da možemo očekivati ozbiljan pomak na poboljšanju kamere.

Osim toga, poznato je da će novi model imati napredniju bateriju i odličan ekran.

Forbes piše da će „devetka“ imati QHD+ ekran od 5,8 inča, a da će modeli plus imati dualne kamere. Kamere će takođe imati opciju super usporenog snimanja zahvaljujući kojoj će moći da se snima u 4K tehnologiji i to sa 120 frejmova po sekundi.

U krugovima ljubitelja i poznavalaca novih tehnologija priča se da će biti još dosta noviteta i da će S9, između ostalog, moći da se pohvali bržim procesorom i senzorom za otisak prsta koji će moći lakše da se koristi, piše CDM.

(Amila Alijagić)

S9Samsung
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.