7.3.2018. 12:50
0
Dječak zaključao iPhone na 48 godina, može da se desi i vama
Dvogodišnjak iz Šangaja navodno je zaključao iPhone svoje majke na 25 miliona minuta nakon što je uporno pokušavao da ukuca pogrešnu lozinku.

Gospođa navodi da je njenom sinu bilo dozvoljeno da koristi njen telefon radi gledanja ‘edukativnih snimaka’.

Ipak, dok se nalazila van kuće, mališan je toliko puta pokušao da unese pogrešnu lozinku, da je telefon ostao zaključan na 48 godina, prenosi South China Morning Post.

Jedan kineski tehničar rekao je da je viđao telefone koji su bili zaključani na 80 godina.

U teoriji, isto bi moglo da se desi i vašem telefonu ukoliko bi neko dovoljno dugo kucao pogrešnu lozinku.

Appleov bezbjednosni sistem zaključava uređaj na neko vrijeme kada se unese pogrešna lozinka, a to vrijeme se produžava sa svakim novim neuspješnim pokušajem da se telefon otključa.

Ipak, zaključavanje telefona nije potpuni košmar, jer postoji opcija brisanja podataka na telefonu i vraćanje na fabrička podešavanja.

Ukoliko postoji backup vašeg iPhonea (više o tome možete saznati na Appleovoj stranici Official Apple Support), šteta je minimalna.

(Alen Avdić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.