16.5.2018. 10:54
0
Honor 10 predstavljen u Londonu: Ljepota u vještačkoj intelegenciji
Honor je lansirao Honor 10, svoj glavni pametni telefon za 2018. godinu, danas u Londonu. Telefon je dizajniran u skladu sa konceptom “Ljepota je u vještačkoj inteligenciji (AI)” i korisnicima donosi dve revolucionarne tehnologije koje segment pametnih telefona nije do sada imao u ponudi.
Prva je napredna AI 2.0 tehnologija, uglavnom primenjena na kameru sa dvostrukim sočivom ovog pametnog telefona. Druga je Honor 10 CMF dizajn, 3D staklena pozadina sa impresivnom nano-optičkom površinom koja se sastoji od 15 slojeva svetlucave boje. Honor 10 će biti dostupan od danas na odabranim tržištima kao što su Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Italija i Španija, a uskoro slijede i ostala tržišta.

Prema riječima Džordža Jaa, predsjednika Honora, većina telefona je do 2016. godine bilo dostupno u samo tri boje: crnoj, bijeloj i zlatnoj. Honor je uveo Phantom Blue u 2016, PhantomGrey u 2017, a sada izuzetnu Auroru, koja donosi pravu revoluciju u oblasti dizajna pametnih telefona.


“Naš stav je da je recept za uspeh jednostavan – ponuditi korisniku zaista dobar proizvod! To je ono na čemu mi u Honoru vrijedno radimo svakog dana”, kaže Džordž Jao, predsjednik Honora. Ali se ne zaustavljamo na pravljenju dobrog proizvoda. Želimo da kreiramo nov način života zajedno sa mladima širom svijeta. Slušamo ih, razmjenjujemo ideje sa njima i navijamo za njih. Oni su naša inspiracija”, kazao je on.

Uz inovativne uređaje i strategiju preciznog targetiranja, Honor nastavlja da bude lider u sektoru na svom domaćem tržištu kao e-brend pametnog telefona br. 1 u Kini, uz brz tempo širenja u inostranstvu. Otkako je uveden, ovaj brend je ostvario stopostotan rast na stranim tržištima. U Velikoj Britaniji su Stuff, The Guardian, T3 i Recombu ocijenili Honor View10 sa 5 zvjezdica. Kombinacija nagrađivanih proizvoda i brojnih partnerstava sa telekomunikacionim kompanijama i direktnim korisnicima doprinijela je stopi rasta od 200 odsto u toj zemlji. U Rusiji je među prva tri već jedanaest mjeseci, zajedno sa Samsungom i Appleom. U Indiji je i dalje brend pametnog telefona sa najvećom stopom rasta i rangiran je među prvih 5.

Ključne karakteristike telefona Honor 10

AI 2.0 kamera
24MP + 16MP zadnja kamera
24MP+16MP AI kamera sa dvostrukim sočivom telefona Honor 10 se zasniva na NPU procesoru u Kirin 970 čipsetu, što znači da prepoznaje više od 500 scena u 22 kategorije u realnom vremenu. Može da označi okvire različitih objekata u blizini, kao što su nebo, biljke, ljudi ili čak vodopad i trenutno odredi njihove lokacije.

Ovu karakteristiku podržava Semantic Image Segmentation tehnologija, po prvi put primijenjena u ovom sektoru, koja telefonu Honor 10 omogućava da identifikuje višestruke objekte na jednoj slici. To je ono po čemu se Honor 10 zaista razlikuje od ostalih. Zahvaljujući ovim karakteristikama, Honor 10 primjenjuje parametre specifične za dato okruženje na svakoj slici posebno u realnom vremenu dok se fotografiše, što znači da jednim klikom dobijate profesionalnu fotografiju.


24MP prednja kamera 

Pored toga što kameru sa zadnje strane podržava AI 2.0 tehnologija, i 24MP prednja kamera Honora 10 je vaš inteligentni selfi pratilac koji podržava 3D prepoznavanje lica, optimizuje detalje lica i detektuje preko stotinu tačaka na licu na nivou piksela.

Prednja kamera Honora 10 takođe podražava efekat širokog spektra studijskog osvjetljenja. Napredno i precizno prepoznavanje lica omogućava precizan bokeh efekat i prikaz najsitnijih detalja svačijeg lica, čak i na grupnim selfi fotografijama, piše benchmark.rs.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.