28.5.2018. 12:22
0
Novi Samsungov model bi mogao da ima 8GB/512GB verziju
Do pojavljivanja novog Samsungovog premijum smartfona dijeli nas nekoliko mjeseci, pa je sve više informacija o njegovim karakteristikama.

A prema najnovijima, Samsung Note 9 bi mogao da ima više prostora za skladištenje i više RAM-a nego bilo koji drugi aktuelni premijum model južnokorejskog proizviđača.

Trenutno, najviše skladišnog Samsung nudi u telefonima iz Galaxy S serije – 256GB. Galaxy Note 9 bi, međutim, mogao da se pojavi na tržištu sa duplo više, odnosno 512GB. Istovremeno, model će imati i microSD slot za proširenje interne memorije.

Takođe, uređaj bi mogao da ima i osam GB RAM memorije.

Iako ove informacije, za sada, ne mogu da dobiju potvrdu autentičnosti, postoji mogućnost da Galaxy Note 9 dobije ovakvu verziju, koja bi mogla da ostane ekskluzivna namijenjena za kinesko tržište.

Očekuje se da će osnovni model Samsunga Galaxy Note 9 imati 64GB skladišnog prostora i 6GB RAM-a.

Inače, Note 9 će biti opremljen Qualcomm Snapdragon 845 čipsetom (za tržište SAD) i Exynos 9810 (za ostatak svijeta). Očekuje se sistem sa dvije kamere na poleđini, sa varijabilnim otvorom blende na glavnom senzoru i telefoto sekundarnom kamerom.

Sve to pokreće Android 8.1 Oreo sa Samsung Experience interfejsom.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.