24.12.2018. 10:13
0
Apple sprema iPad mini 5 i jeftini 10-inčni iPad
Apple već ima pokriven gornji segment tržišta tableta, preko svoje iPad Pro serije. Predstavljanje dva nova iPad modela naredne godine, koji stižu po nižoj cijeni, moglo bi poboljšati ukupnu prodaju Apple tableta. Kategorija tableta generalno doživljava pad prodaje tokom poslednih nekoliko godina.
Očekuje se da će jedan od dolazećih Apple tableta biti iPad mini pete generacije. Od objave iPad mini 4 modela je prošlo više od tri godine, a uređaj pokreće A8 procesor koji je već tada bio zastario. Ovo jasno ukazuje na to da je definitivno vreme za nadogradnju.

Poboljšani displej i tanji okviri će verovatno krasiti novi iPad mini, koji bi trebalo da se pojavi tokom prve polovine 2019. godine.

Drugi novi iPad, koji se pominje u izvještajima, bi trebalo da bude osvežena verzija jeftinijeg iPad Apple modela, koji je predstavljen ranije ove godine.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.