26.8.2021. 21:20
0
Kako da ubrzate svoj stari iPhone
?Korisnici Reddita su otkrili trik pomoću koga će, uz malo jednostavnog hakovanja, vaš stari iPhone "progovoriti francuski".

Ljubitelji iPhone telefona često se žale da Apple namijerno snižava performanse starijih modela. Neki misle da je takvo usporavanje performansi namijerno, kako bi se korisnici natjerali da zamijene svoj stari uređaj za skuplji noviji model.

Snižavanje performansi manje opterećuje bateriju telefona i sprječava da dođe do njenog potpunog preopterećenja, što postaje sve vjerovatnije kako litijum-jonska baterija postaje starija, piše britanski Express. Bez obzira na to, "ajfonisti" očajnički traže rješenje tog problema.

A kao što to obično i biva u takvim situacijama, korisnici Reddita su otkrili trik kojim, uz malo jednostavnog "hakovanja", život iPhone korisnika može da postane bar malo lakši. A rješenje se nalazi u postavkama gdje je kao region svog telefona potrebno postaviti regiona Francusku.

Promjenu ćete izvršiti u podešavanjim (Settings), zatim otvorite svoj nalog (View Account) i nađite jezik i regiju (Change Country or Region). Zatim promijenite podešavanje u "Francuska" (France).

Na nekoliko sajtova koji prate tehnologiju može se naći potvrda da ovo zaista radi. GeekBench test kome je bio prodvrgnut jedan iPhone 7 pokazao je da su performanse telefona značajno porasle, kada je telefon prebačen na "francuski režim" rada.

(Ajdin Balićevac)

iPhone
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.