27.11.2022. 10:29
0
Na prodaju telefonski brojevi gotovo 500 miliona WhatsApp korisnika širom svijeta
Hakeri su navodno došli u posjed brojeva telefona oko 487 miliona WhatsApp korisnika iz 84 zemlje. Baza ovih podataka je nedavno ponuđena na prodaju na jednom hakerskom forumu.

Sa korisničkom bazom od preko dvije milijarde ljudi, WhatsApp predstavlja najveću platformu za razmjenu poruka. To znači da procurjela baza podataka sadrži telefonske brojeve četvrtine svih WhatsApp korisnika.

Cybernews javlja, da je od pomenutih 487 miliona kontakata, više od 32 miliona njih i Sjedinjenih Američkih Država, 45 miliona je iz Egipta, 29 miliona je iz Saudijske Arabije, 20 miliona iz Francuske i Turske, 11 miliona iz Velike Britanije...

Kada je u pitanju Srbija, hakeri na prodaju nude brojeve telefona 162.898 korisnika WhatsAppa, navodi B92.


(Admir O.)

Whats up
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.