27.6.2016. 16:03
0
Savjeti koji će vam pomoći da izaberete kupaći kostim za vašu figuru
Spremanje za ljetovanje, između ostalog, podrazumijeva odabir idealnog kupaćeg kostima u kojem svaka žena želi izgledati, ali i osjećati se dobro. Ukoliko još niste pronašli odgovarajući kostim, donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam olakšati kupovinu.

Tamne boje i sitne šare daju utisak da je nešto vizuelno manje

Ako imate široke bokove, vjerovatno onda imate i manje grudi. Izaberite jednobojan donji dio sa visoko sječenim gaćicama kao bi noge delovale duže i gornji dio upečatljivog dezena.

Ako imate bujne grudi, stomak i tanke noge, donji dio može da bude ukrašen i dezeniran a gornji svedenog kroja u tamnoj boji. I ne zaboravite na male moćne detalje primjerene plaži, poput šešira sa velikim obodom, parea, upadljivih naočala za sunce, nanogica, privremenih tetovaža ogrlica i narukvica, šaka i stopala.

Sakrijte stomak

Ako imate veliki stomak lakše ćete ga kamuflirati jednodijelnim kostimom ali on nije uvijek i najudobnije rješenje. Modeli koji skreću pažnju sa stomaka, bilo krojem ili šarom uvijek su pametan izbor. I kupaći u različitim bojama je dobro rješenje. Donji dio treba da bude dovoljno dubok.

Zamaskirajte bokove

Većina žena koje imaju široke kukove imaju male grudi i manji gornji dio. Izbjegavajte modele sa naborima, detaljima na kukovima i preduboke donje dijelove. Oprezno i sa boksericama. Kostim sa suknjicom može da bude interesantno rješenje. Materijal u drugoj boji sa strane učiniće da izgledate uži u bokovima.

Atraktivan gornji dio skreće pažnju sa bokova

Modeli upadljivih dezena u jarkim bojama, kao i oni od materijala sa istaknutom teksturom stvoriće iluziju punoće. Sve što nije preporučljivo damama sa velikim poprsjem vama je dozvoljeno, karneri, rese, našiveni ukrasi, perlice… Klasičan bikini  s trouglastim korpama kao da je kreiran za djevojke sa malim grudima.

Za bujno poprsje

Velike grudi su ukras ali mogu da budu i problem. Birajte kostime čiji se gornji dio vezuje oko vrata. Velike grudi su teške, pa im treba potpora. Modeli sa tvrdim korpama pogotovu kod dvodjelnih kostima i fišbajnom idealni su za vas. Bikini s visokim trouglovima koji se vežu oko vrata učinit će da vam bista djeluje duže. Takođe vam pristaje i model koji se vežu po sredini ali prikladan je za mlade djevojke, piše zena.blic.rs. 

(Adna Zukanović-Zilić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.