25.12.2016. 18:23
0
Suknje za svaki tip građe
Volite suknje? Volimo ih i mi! Ipak, kao i svaki drugi odjevni komad, kada ih oblačite morate da u obzir uzmete i svoju tjelesnu građu.

Ima toliko različitih krojeva i stilova da je ponekad teško snaći se u tom moru izbora.

Mi vam pomažemo da odaberete prave modele za sebe !

Niske devojke

Najbolje za niske djevojke jesu uske suknje i suknje A kroja, ali mekših materijala. Izbjegavajte krute suknje A kroja jer mogu samo da vas ućine vizuelno još nižim. Što se tiče dužine najbolje bi bilo da suknja ne prelazi koljena. Kratke suknje su takođe idealne za vas, jer će izdužiti vaše noge. Ipak, ne pretjerujte ! Duge suknje se ne preporučuju niskim djevojkama, jer će vas ,,progutati'' i učiniti sitnijim nego što jeste. 

Što se tiče stilova preporučljivi su modeli sa kopčanjem naprijed ili suknje na preklop; izrez naprijed na sredini može da učini vaše noge vizuelno dužim. Vertikalni detalji su takođe vaš prijatelj. S druge strane trebalo bi da izbjegavate detalje uz porube, dužinu di pola listova i vrećaste džepove.

Jači bokovi i struk

Ono što se vama može savjetovati jeste da izbjegavate suknje koje skreću pažnju na problematične dijelove - a to podrazumijeva detalje na dijelu oko strukai  džepove. Nosite suknje koje će skrenuti pažnju na vaše noge - što znači kraće dužine. Dobar model za vas su duboke suknje A kroja od čvršćih materijala jer će vizuelno suziti struk, a bokove sakriti. Ovo važi i za vas koje imate neizražene obline i dječačku građu - ravan struk.

Obline

U suštini za vas nema pravila. Možete da nosite sve modele, sve dok nisu previše uski i od previše rastegljivog materijala koji će se pripiti uz vaše tijelo. Takođe, izbjegavajte i modele koji bilo šta naglašavaju, kao što su puf suknje, jer ćete u njima pokvariti idealne proporcije tijela. Lepršavi materijali, suknje A kroja, ravne - sve vam dobro pristaje dok pazite na prethodno navedena pravila. Dobar model za vas, koji je ove sezone i modni hit, jesu uske midi suknje, ali opet od manje rastegljivih materijala. Uz njih svi modeli koji nježno prate liniju tijela, ali i oni ravnih krojeva će biti odlični za vaše ženstvene obline.

Višak na stomaku

Ukoliko imate višak kilgorama na stomaku vaš najbolji prijatelj će biti haljine dubokog struka, ali naravno ne uske,  već A kroja, i to od čvršćih materijala, jer će sakriti sve viškove i naglasiti struk. Dobar model za vas su i balon suknje. Izbjegavajte sve koje su preuske na stomaku ili su plitke. Takođe, detalji na struku i stomaku na suknji nisu za vas. Izbjegavajte pojaseve, kaiševe i sve ostalo što bi moglo naglasiti višak na stomaku.

Dječačka figura

Vi možete nositi bukvalno svaki model, ali vam možda najlošije stoje uske duboke suknje, jer nemate obline - naglašen struk i bokove. Svi ostali modeli vam odlično stoje, pogotovo oni koji imaju dodatnu teksturu - plisirane, suknje na falte, balon i puf suknje, kosi džepovi, vrećasti džepovi... Ukoliko mislite da imate pretanke noge, možete nositi duge suknje, jer vam i one odlično stoje!

Jači donji dio tijela (noge i bokovi)

Vama najbolje pristaju suknje A kroja, kao i suknje od lepršavih materijala i na preklop. Dobar vijest je da vam suknje mnogo bolje pristaju od pantalona. Detalji bi trebalo da budu vertikalni kako bi vas vizuelno izdužili, a boje tamnije kako bi vas vizuelno suzile. Izbjegavajte džepove, nabore, karnere, horizontalne detalje, detalje uz šavove, previše krute materijale, kao i likru ! Dakle, ništa što bi istaklo dodatno bokove i noge.

Kratke noge

Odlučujte se za uske suknje koje će vizuelno izdužiti vaše noge. Najbolji model su uske pensil suknje dubokog struka. Najbolja dužina - 10cm iznad kolena i kraće !Dobro vam stoje i duge suknje visokog struka ! Nikako ne nosite kaiševe, a jakne i sakoih neka budu kraći. Vertikalne pruge su vaš dobar prijatelj, horizontalne najgori neprijatelj! Nosite štikle!

(Merima Druškić/Mogujatosama.rs)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.