29.12.2016. 19:15
0
Pet modnih komada koje bi trebali izbjegavati za praznike
U odjeći za praznike trebali bi se osjećati ugodno, ali odašiljati i poruku svečanosti. Suzdržite se od zavodničkih kombinacija, ali nemojte otići niti u suprotnu krajnost.

1. Preduboki dekolte
 
Majice ili haljine dubokog dekoltea primjerenije su kakvom noćnom klubu nego porodičnom druženju. Imajte na umu da ćete s preizazovnom odjećom privući neželjenu pažnju na sebe i izazvati neugodu kod pripadnika vlastite porodice, piše “Zadovoljna“…

2. Izazovne suknje

Isto pravilo vrijedi i za suknje. Suzdržavajte se od modela s prorezom postavljenim visoko na boku koji bi mogao razotkriti previše. Ako nosite mini suknje, potrudite se da ih kombinujete uz tajice, ili najlonke gušćeg tkanja. Omiljeni par gaćica koji ste izabrali za taj dan neka ostane tajna vašoj rodbini.

3. Goli trbuh

Crop top je urbani street style komad koji je posebno popularan u ljetnim mjesecima, ali mu nema mjesta na porodičnoj božićnoj zabavi. Zamislite samo koliko će vas starijih ženskih rođakinja upozoriti da ćete s takvim komadom dobiti upalu bubrega?

4. Cipele izuzetno visokih potpetica

U visokim štiklama nije lahko hodati po modnoj pisti, a kamoli po pločicama u kuhinji i podu dnevne sobe prekrivenog tepihom. Izbjegnite moguće padove na porodičnoj zabavi, ali i ogovaranja zbog previsokih potpetica.

5. Trenirka

Trenirka je sasvim normalan odjevni predmet za boravak kod kuće. Međutim, ako idete u goste ili ih dočekujte u domu, pokušajte uložiti nešto više truda u svoj modni odabir. Na taj način pokazat ćete da vam je stalo do osoba koje posjećujete ili ugošćujete, te da ste spremni za proslavu u krugu najmilijih.

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.