15.1.2018. 15:42
0
Napravio čarape koje i nakon nošenja mirišu
Zamislite čarape koje možete nositi, a da one nakon nošenja ne poprime neugodne mirise. Izumio ih je britanski farmer Stiv Vajtli, napravljene su od vune angora koze koja drugačije djeluje na bakterije.
Vuna angora koze je inače rezervisana za luksuznije komade odjeće. One dašak luksuza daju i stopalima koja zahvaljujući kvalitetnom sastavu čarapa neće neprijatno mirisati.

Čarape britanskog farmera se zovu “Corrymoor socks”, a cijena im varira u zavisnosti od veličine, od 15 do 25 eura.

Mogu se nositi i do godinu dana, a da se ne operu. Osim toga, vrlo su udobne i otporne na oštećenja, rupe na prstima, petama i slično.

Farmer je rekao da on svoj par nosi po farmi dvije nedjelje pa ih tek tad stavlja na pranje. Stiv takođe priznaje da je jednom dobio pismo od neke žene koja je izgubila muža. Napisala je da je njen suprug bio toliko vezan za te čarape da je rekao da želi da bude sahranjen sa njima, prenosi Avaz.

(Alen Avdić)
CarapeModa
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.