8.1.2016. 15:55
0
Hrvatska: PJ Harvey zvijezda ovogodišnjeg INmusic festivala
Zvijezda ovogodišnjeg 11. po redu INmusic festivala, koji će se održavati tri dana, od 20. do 22. juna na zagrebačkom jezeru Jarun, britanska je kantautorica PJ Harvey, a nastupit će i druga velika svjetska, ali i domaća te regionalna glazbena imena, javlja Anadolu Agency (AA).

Na predstavljanju ovogodišnjega trodnevnog glazbenog spektakla koji je postao prepoznatljiv dio zagrebačke kulturne i turističke ponude zbog velikog broja posjeta i noćenja, o INmusicu su govorili direktor festivala Zoran Marić i Aleksandar Dragaš, glazbeni kritičar te predstavnici sponzora, OTP banke i Ožujske pivovare.

Festival će se održavati tri dana na otoku jezera Jarun, a uz glavnu zvijezdu festivala, PJ Harvey, nastupit će velika poznata glazbena imena kao što su Florence and the Machine, Yeasayer i dr.

Prošle godine na festivalu su nastupila imena kao što su Franz Ferdinand, Eagles Of Death Metal, Placebo, Rambo Amadeus i brojni drugi izvođači različitog komercijalnog raspona i nivoa utjecaja.

Direktor Festivala Zoran Marić se osvrnuo na kontekst u kojem se ovaj festival priprema, s obzirom na teroristički napad na koncertu grupe Eagles of Death Metal u Parizu, jer riječ je u sastavu koji je prošle godine nastupio na IN Music festivalu, a imao je zakazan i nastup u Tvornici, nedugo iza terorističkog napada, koji je zbog okolnosti otkazan.

Ovaj sastav koji je zbog okolnosti postao značajan i po nečemu višem od glazbe, kazao je Marić, nastupit će 19. februara u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Marić je napad u Parizu na koncertu u dvorani Bataclan nazvao najgorim napadom na koncertnu publiku u povijesti glazbe.

Prošle godine IN Music festival je u tri dana posjetilo oko 80.000 posjetitelja, u kampu Festivala je odsjelo oko 3.000 kampera iz 52 zemlje inozemstva, a u Zagrebu je u ta tri dana ostvareno 80.000 noćenja.

Redovna cijena festivalske ulaznice za sva tri dana festivala do 15. aprila je 299 kuna  (40 eura), a kamperska ulaznica košta dodatnih 200 kuna (26 eura).

(Anadolu Agency)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.