24.2.2016. 16:29
0
Novopazarski sastav „Gospođo, bate“ objavio album pod nazivom "Šta je u rupu?"
Novopazarski sastav „Gospođo, bate“ objavio je album pod nazivom "Šta je u rupu?" za izdavačku kuću Lampshade Media.

Album “Šta je u rupu?” možete preslušati OVDJE

O albumu članovi benda kažu sljedeće: "Šta je u rupu?" je pitanje koje se nameće svima.  Neka svi daju svoj odgovor ili bar neka ga smisle, odgovor svakako ne može biti pogrešan.  Samo izdanje nosi odgovor koji se tražio nekoliko godina, od kako ansambl "Gospođo, bate" kopa po rupama koje su nastajale od različitih životnih iskustava, kulturoloških, političkih, životnih posljedica, osjećaja, želja i rada. Lišeno potrebe za žanrovskim određivanjem muzike, ansambl "Gospođo, bate" dijeli čistu emociju,  sirovu energiju,  sarkastičnu realnost i iskrenu ljubav. "Da ubehutiš od ljubavi, da ne spadneš na četiri noge, i da nosiš taj osjećaj, živiš osećaj taj." 

Poriv za muzičkim stvaranjem koji je iznjedrio ansambl “Gospođo, bate” nije bio jedini pokretač nastanka ansambla već to da od 2009. godine na novopazarskoj popularnoj sceni ne postoji ni jedan rock n roll sastav.

Muzika “Gospođo, bate” je fuzija više različitih muzičkih pravaca. Od fanka, rokenrola, ’60., francuske ciganske, sve do rege ska ritmova, osnovna forma se oslanja na moderan elektronski “bit” kao poruku!

Ansambl se od samog starta bavi autorskim radom i eksperimetiše u popularnoj muzici. Osnovu benda sačinjavaju: Vladimir Profilović, Rifat Rifatović, Semih Durović, Redžep Ćorović, Vladan Sarić i Tarik Brunčević.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.