11.3.2016. 14:14
0
Poslušajte novu pjesmu Sevdah Takhta Damira Imamovića
Sevdah Takht Damira Imamovića je objavio novu pjesmu po imenu „Lijepa Zejno“.

Pjesma „Lijepa Zejno“ nalazi se na novom albumu „Dvojka“. Album „Dvojka“ šesti je album koji potpisuje Damir Imamović. Drugi album njegovog sastava Sevdah Takht dolazi nakon trogodišnje diskografske pauze i donosi pregršt novih autorskih radova koji nastavljaju tradiciju sevdaha. 

Sevdah Takht na ovom albumu po prvi put predstavlja se kao kvartet jer se bendu prošle godine uz Damira, Nenada Kovalčića (perkusije) i Ivana Mihajlovića (el. bass) pridružila i Ivana Đurić, izvrsna sevdah violinistica iz Sarajeva. 

Album objavljuje Glitterbeat Records 29. aprila 2016. godine, a pjesmu možete poslušati OVDJE.

(Nedim Pobrić)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.